Homeopathie

Je bent hier: Home » Homeopathie

Homeopathie is een geneeskunde waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam geprikkeld en geactiveerd wordt. Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat het dier als geheel centraal staat. Als lichaam en geest niet in evenwicht zijn, kan een dier kwalen krijgen of ziek worden. Het belang is dan ook om niet alleen de symptomen te onderdrukken, maar het evenwicht te herstellen.

Als een dier ziek wordt, zijn er veel factoren die meespelen o.a.;

  • Erfelijkheid en rasgebonden eigenschappen, sommige rassen zijn meer gevoelig voor bepaalde ziekten dan andere.
  • Eerder doorgemaakte ziekten, gebeurtenissen, ervaringen, denk bv aan honden die lang in een asiel hebben gezeten of mishandeld zijn.
  • Voeding, huisvesting, vaccinatie’s etc.

Deze factoren kunnen van invloed zijn op het ziek worden en de duur van het herstel van het dier. Daarom wordt binnen de homeopathie aandacht besteed op al deze factoren en zullen ze, indien nodig, meegenomen worden in de behandeling. Veel dieren hebben een betere kwaliteit van leven, of zijn genezen dankzij homeopathie.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer